Zdravi recepti

Zaleđeni jogurt – zdravija alternativa za sladoled

mm

Aktualizirano: 21. Oktobra 2021.

Piše: Mag. nutricionizma Asja Sirbubalo

0 min

Recept za smrznuti jogurt izuzetno je jednostavan i fantastična je zamjena za sladoled. Ovaj specijalitet možete jednostavno pripremiti i kod kuće, te kombinirati sa namirnicama koje najviše odgovaraju vašem ukusu.

Sastojci

 • 250 ml tečnog jogurta 3,2% mliječne masti
 • 3 supene kašike milerama (vrhom pune) 30% mliječne masti
 • zaslađivač po želji (koristila sam kombinaciju stevije i ertitrola) – količina otprilike
 • maline
 • kakao mrvice (kakao nibs)

Mikserom izmiješati jogurt i mileram. Poredati maline i kakao mrvice. Staviti u zamrzivač na 3 sata ili duže. Prije rezanja ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi.

 • Odjava sa newsletter-a je u svakom času moguća. Pošaljite nam email na [email protected] sa naznakom „ODJAVA“ i Vaša zahtjev će biti neposredno sproveden u djelo. Do tada Vam želimo da uživate u našim redovnim objavama i okoristite se znanjem stručnjaka koji rade na ovom portalu.

  Dragi čitaoci i čitateljke,
  Trudimo se da savjesno i u skladu sa našim saznanjima pišemo i prenosimo informacije iz svijeta nauke. Naši članci su namijenjeni su isključivo kao input osobama koje žele proširiti svoje znanje i ne treba ih shvatiti kao dijagnostičke ili terapeutske upute. Ne možemo preuzeti odgovornost liječnika, apotekara, dijetologa i zdravstvenih savjetnika ni sa logističke ni sa pravne strane, te se po pitanju zdravstvenih tegoba / oboljenja obratite nadležnim osobama.

  Veoma se radujemo Vašim komentarima. Pišite nam i samo obratite pažnju da u komentarima ne postavljate imena brendova (marki) kao ni linkova koji ne pripadaju našoj stranici. Ukoliko se to ipak desi zadržavamo pravo da takve komentare izbrišemo po potrebi.

  Hvala Vam na razumijevanju
  Vaš tim MODRO & ZELENO