Psihologija

Od PTSP noćnih mora do mirnog sna

mm

Aktualizirano: 15. Juna 2020.

Piše: Mr. psihologije i viši asistent Sedin Habibović

1 min

Pogledajte ovaj 5-minutni animirani video i naučite kako da zaustavite noćne more, uključujući i one koje su nastale kao posljedica PTSPa. Prema autoru videa, radi se o moćnoj tehnici samopomoći, koju možete naučiti za 5 minuta i koja može zaustaviti noćne more u roku od samo jedne noći. 

Video PTSTP i NOCNE MORE - kako si pomoći?

Nadamo se sa vam je ovaj video bio koristan i da dobro napredujete na vašem putu do mirnog spavanja i mirnog sna. Molimo vas da dalje dijelite ovaj besplatan video koristeći Youtube “share” dugme za dijeljenje. 

Ostavite komentar ispod videa o vašem iskustvu vezano za korištenje ove tehnike za završavanje sna, navodeći šta se dešavalo u vašem snu kada ste se probudili, i šta je bilo vaše zamišljeno rješenje. Na taj način možete pomoći drugima. I na posljetku, pridružite se mailing listi kako biste primali informacije o napretku i dodatnim izvorima iz ove oblasti.

Kontaktirajte Justina za svu dalju podršku, uključujući i online sesije ili EMDR terapiju, ili ukoliko želite da koristite ovu tehniku u okviru organizacija u kojima radite (kontakt: [email protected] ).

Da biste finansijski podržali sadašnji i budući rad iz ove oblasti, molimo donirajte sredstva koristeći ovaj PayPal link http://tiny.cc/justinhavens.

Ovaj video ima međunarodnu licencu “Creative Commons Aatribution Non Commercial No Derivatives 4.0” (CC BY-NC-ND 4.0). Za detaljnije informacije molimo posjetite https://creativecommons.org/licenses/…. 

Autor: Dr. Justin Havens Psihoterapeut Evropski EMDR akreditovani konsultant FdA BA BEng MSc PhD MBACP (accred)

Prevod pripremio Mr. psihologije i viši asistent Sedin Habibović

 • Odjava sa newsletter-a je u svakom času moguća. Pošaljite nam email na [email protected] sa naznakom „ODJAVA“ i Vaša zahtjev će biti neposredno sproveden u djelo. Do tada Vam želimo da uživate u našim redovnim objavama i okoristite se znanjem stručnjaka koji rade na ovom portalu.

  Dragi čitaoci i čitateljke,
  Trudimo se da savjesno i u skladu sa našim saznanjima pišemo i prenosimo informacije iz svijeta nauke. Naši članci su namijenjeni su isključivo kao input osobama koje žele proširiti svoje znanje i ne treba ih shvatiti kao dijagnostičke ili terapeutske upute. Ne možemo preuzeti odgovornost liječnika, apotekara, dijetologa i zdravstvenih savjetnika ni sa logističke ni sa pravne strane, te se po pitanju zdravstvenih tegoba / oboljenja obratite nadležnim osobama.

  Veoma se radujemo Vašim komentarima. Pišite nam i samo obratite pažnju da u komentarima ne postavljate imena brendova (marki) kao ni linkova koji ne pripadaju našoj stranici. Ukoliko se to ipak desi zadržavamo pravo da takve komentare izbrišemo po potrebi.

  Hvala Vam na razumijevanju
  Vaš tim MODRO & ZELENO

Slika: Branden Ponschke auf Pixabay